Mašinka Tomáš pro Domíska-jedno pečení a máte na 2 oslavy-Postup
Potřebné ingredience
PŘÍSADY na základní velikost korpusu (cca 26 cm v průměru):
Recept je od Ariell:
5 celých vajec
270 g cukru krupice
320 g polohrubé mouky
1,5-2 dcl oleje a stejné množství vlažné vody (upravíme podle velikosti vajec - když jsou menší, dáme tekutin více)
1 prášek do pečiva
ZMĚNY PŘÍCHUTÍ:
- na kakaový korpus dám 300 g mouky a 20 g kvalitního tmavého kakaa;
Na potažení K2(příště raději ale WI), gelové barvy od Wiltonu, nebo jiné...
to černé a červené jsou takové ty jahodové a pendrekové šnůrky
Postup přípravy
Napřed jsem si upekla 2 korpusy, jeden světlý a jeden tmavý, ihned jsem je teplé překlopila a zatížila, aby se vyrovnaly. Připravila jsem si sušenky na kola... Ten zbytek co byl na pečícím papíře, jsem si stěrkou stáhla a nechala na punčovinu.
Recept na korpus je od Ariellky a je moc dobrý!
PŘÍSADY na základní velikost korpusu (cca 26 cm v průměru):
5 celých vajec
270 g cukru krupice
320 g polohrubé mouky
1,5-2 dcl oleje a stejné množství vlažné vody (upravíme podle velikosti vajec - když jsou menší, dáme tekutin více)
1 prášek do pečiva
POSTUP
Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Potom už jen pečeme ve středně vyhřáté troubě, na cca 150 stupňů - raději pomaleji.
ZMĚNY PŘÍCHUTÍ:
- na kakaový korpus dám 300 g mouky a 20 g kvalitního tmavého kakaa;
Potom jsem si vyřezala první korpus, přesně tak, jak psala Radka Z.(ajoun), tímto jií děkui za skvělý postup!
Vyřezané díly jsem si dala na druhý korpus a podle toho uřízla i ty další díly.
Vychytávka!!
Poté mě napadlo, že bude ještě jedna oslava a musela bych znova péct 2 korpusy a vyřezávat, tak jsem je jednoduše ty vyřezané díly rozřízla, aby bylo na 2x, k přenášení jsem použila malé měkké prkýnko, vše zabalila do fólie a dala do mrazáku.
Tady připraveno do mrazáku, zbyle odřezky, se také hodí k formování prostoru pro uhlí...
Takhle jsem si to zkusila seskládat ještě před promazáním....
Poté jsem na sebe naskládala podvozek, promazala a stejně tak horní díl vše promazala a dal jsem na tenko nakrájené jahody
Poté pomazala i venkovní strany, aby marcipán držel
Pak začalo potahování a asi nejhorší část:-( dřívější dort jsem potahovala z těch pěnových bonbónů, protože mi to moc nechutnalo, tak jsem zvolila teď K2, no musím říct, že jsem si nadávala, že jsem nezůstala u té první verze, ta K2 se vůbec nedala rozválet tak na tenko, porád se trhala a když už jsem ji nanesla, tak při úpravě mašinky jsem jí vždy nechtem lehce někde propíhla a to je nemám dlouhý:-(. Takže příště zainvestuji do WI, jsem rozhodlá.
Pak jsem si vymodelovala obličejík, komíny
Poté jsem si vzala sušenky pomazala krémem a měla jsem takové plastové kolečka od nějaké mašinky, to jsem obtiska do vyváleného marcipánu a vyřízla skleničkou, přiložila na sušenku a obalila:-)
S oslavencem,byl moc nadšený!
Jede do dáli.....
Pohled shora
a už se do něj kluci pustili:-)
detail řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé